Zwemmen Driesum (Driezum) en omgeving

Ontdek 8 zwembaden en 12 natuurzwemplekken dichtbij Driesum (Driezum), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier buitenbaden, twee combibaden, twee binnenbaden, vijf recreatieplassen, vijf stranden en twee open water zwemplekken.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Driesum (Driezum) Binnen 30 minuten rijden.

1. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 5 KM vanaf Driesum

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

2. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 9 KM vanaf Driesum

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

3. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 9 KM vanaf Driesum

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

5. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenbad ± 11 KM vanaf Driesum

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.

7. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas ± 15 KM vanaf Driesum

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

16. Zwembad Wettervlecke

Surhuisterveen Buitenbad ± 20 KM vanaf Driesum

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.