Zwemmen Tzum (Tsjom) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Tzum (Tsjom), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven binnenbaden, twee buitenbaden, één combibad, drie recreatieplassen, een zeestrand en een strandje. De andere vijf zwemplekken liggen wat verder weg.

Zwemmen in de buurt van Tzum (Tsjom) Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 7 KM vanaf Tzum

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

4. Zwembad 't Derde Haad

Harlingen Binnenbad ± 12 KM vanaf Tzum

Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.

10. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 21 KM vanaf Tzum

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

11. De Holle Poarte

Makkum Strandje ± 22 KM vanaf Tzum

De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Holle Poarte

14. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 24 KM vanaf Tzum

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

Zwemmen bij Tzum (Tsjom) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

16. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 23 KM vanaf Tzum

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.