1. Sportcentrum de Bildtse Slag
Bij De Bildtse Slag kun je heerlijk zwemmen in het gezellige zwembad met een mooie waterglijbaan.
Bij De Bildtse Slag kun je heerlijk zwemmen in het gezellige zwembad met een mooie waterglijbaan.
Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.
Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.
Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.
Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.
De Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.
Het gebied van de Lytse (Kleine) Wielen, ook bekend als de Groene Ster, is aangelegd als dagrecreatief gebied in de jaren ’70. De Lytse Wielen en de Grutte Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden.
Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.
Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.
Zwemlocatie Harlingerstrand ligt aan de Waddenzee. Het strand van Harlingen ligt tegen de Westerzeedijk aan. De lengte en breedte van het strand zijn afhankelijk van het getij. Bij eb is het strand gemiddeld ongeveer 50 m breed en heeft een lengte van ongeveer 375 meter.
Zwembad De Sawn Doarpen in Gytsjerk is het gemeentelijke buitenzwembad dat vanaf zaterdag 29 april 2023 geopend is.
Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.
Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.
Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.
Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.
Swimplak Blauwhoek ligt aan de noordoostzijde van het Burgumer Mar, ten zuidwesten van het dorp Jistrum in de gemeente Tytsjerksteradiel en is één van de kleinste zwemwaterlocaties in de provincie Fryslân. Bij de zwemlocatie zijn een klein strand en ligweide aanwezig.
Zwembad Mounewetter heeft een 25 meter bad met een hoge en lageduikplank, een recreatiebad met duo glijbaan en een waterspeeltuin. Er is ook een peuterbad en een mooie grote ligweide.