Zwemmen Winsum (Fryslân) (Winsum) en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Winsum (Fryslân) (Winsum), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, drie buitenbaden, twee combibaden, vijf recreatieplassen, twee stranden, één zeestrand en een open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Winsum (Fryslân) (Winsum) Binnen 30 minuten rijden.

1. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 7 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

3. De Swanneblom

Slappeterp Recreatieplas ± 10 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Swanneblom

5. Zwembad Mounewetter

Witmarsum Buitenbad ± 16 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwembad Mounewetter heeft een 25 meter bad met een hoge en lageduikplank, een recreatiebad met duo glijbaan en een waterspeeltuin. Er is ook een peuterbad en een mooie grote ligweide.

6. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 16 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

8. Zwembad 't Derde Haad

Harlingen Binnenbad ± 18 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.

11. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 19 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

13. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 20 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

18. De Holle Poarte

Makkum Strandje ± 26 KM vanaf Winsum (Fryslân)

De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Holle Poarte

19. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ± 28 KM vanaf Winsum (Fryslân)

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld