Buitenzwembaden Akmarijp (Eagmaryp) en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden rondom Akmarijp, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij drie buitenbaden en drie combibaden. De andere zes buitenzwembaden liggen wat verder weg.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Akmarijp (Eagmaryp) Binnen 30 minuten rijden.

1. De Wispel

Tijnje Buitenbad ± 18 KM vanaf Akmarijp

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.

3. Zwemcentrum De Welle

Drachten Buitenbad Binnenbad ± 30 KM vanaf Akmarijp

Zwemcentrum De Welle is een veelzijdige locatie waar jong en oud terecht kan voor een breed scala aan wateractiviteiten. Het 50-meterbad is ideaal voor de serieuze baantjestrekker, terwijl het recreatiebad uitnodigt tot vrij zwemmen en plezier voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een speciaal pierenbad met speelgoed, een glijbaan en fontein. De avontuurlijke bezoekers kunnen zich wagen aan de glijbaan met tijdswaarneming of de draaikolk. Na al het spetteren is het mogelijk om te ontspannen in het warme bubbelbad.

4. De Blauwe Golf

Leeuwarden Buitenbad Binnenbad ± 30 KM vanaf Akmarijp

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

6. Bosbad

Emmeloord Buitenbad Binnenbad ± 42 KM vanaf Akmarijp

Zwembad het Bosbad in Emmeloord biedt het hele jaar door vier verwarmde binnenbaden en in de zomermaanden ook een buitenzwembad. Het grote 25-meterbad heeft zes banen en twee duikplanken. Het warmwaterbad van 33 graden is ideaal voor therapiezwemmen en zwangerschapszwemmen. Het Bosbad organiseert regelmatig evenementen, zoals discozwemmen en spelletjes in de schoolvakanties.

Buitenzwembaden bij Akmarijp (Eagmaryp) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

7. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 23 KM vanaf Akmarijp

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

9. Zwembad Jubbega

Jubbega Buitenbad ± 29 KM vanaf Akmarijp

Zwembad Jubbega is een natuurzwembad gevuld met welwater en zonder chloor. Het zwembad heeft een lengte van 50 meter en is groot genoeg voor zwemwedstrijden. De waterdiepte varieert tussen 1 meter en 3 meter 50 en er is ook een peuterbad aanwezig. Rondom het zwembad ligt een zonneweide en er is een zandstrand met klimtoestel, fontein en glijbaan voor de allerjongsten. Er zijn duikplanken aanwezig en er is ook de mogelijkheid om tafeltennis te spelen of te beachvolleyballen.

12. Openluchtzwembad De Dobbe

Noordwolde (Fryslân) Buitenbad ± 35 KM vanaf Akmarijp

Openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde heeft verschillende baden, waaronder een 50-meterbad en peuter- en kleuterbaden. Verder zijn er een familie glijbaan, twee springplanken een een luie trap. Het zwemwater wordt verwarmd tot 22°C en het zwembad ligt midden in een prachtig recreatiegebied. Ontspannen en spelen kan op de ligweide met airtrampoline.