Binnenzwembaden Leeuwarden (Ljouwert) en omgeving

Ontdek 12 binnenzwembaden dichtbij Leeuwarden, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf combibaden en vijf binnenbaden. De andere twee binnenzwembaden liggen wat verder weg. Twee binnenzwembaden liggen er in Leeuwarden zelf.

Binnenzwembaden in de buurt van Leeuwarden (Ljouwert) Binnen 30 minuten rijden.

1. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

2. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

3. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 10 KM vanaf Leeuwarden

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

7. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 23 KM vanaf Leeuwarden

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

8. Zwemcentrum De Welle

Drachten Binnenbad Buitenbad ± 29 KM vanaf Leeuwarden

Zwemcentrum De Welle is een veelzijdige locatie waar jong en oud terecht kan voor een breed scala aan wateractiviteiten. Het 50-meterbad is ideaal voor de serieuze baantjestrekker, terwijl het recreatiebad uitnodigt tot vrij zwemmen en plezier voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een speciaal pierenbad met speelgoed, een glijbaan en fontein. De avontuurlijke bezoekers kunnen zich wagen aan de glijbaan met tijdswaarneming of de draaikolk. Na al het spetteren is het mogelijk om te ontspannen in het warme bubbelbad.

9. Zwembad 't Derde Haad

Harlingen Binnenbad ± 33 KM vanaf Leeuwarden

Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.

Binnenzwembaden bij Leeuwarden (Ljouwert) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

12. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenbad ± 30 KM vanaf Leeuwarden

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.