Zwemmen Nieuw-Vennep en omgeving

Ontdek 9 zwembaden en 11 natuurzwemplekken dichtbij Nieuw-Vennep, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij drie combibaden, drie binnenbaden, twee buitenbaden, één subtropisch zwembad, zeven open water zwemplekken en vier recreatieplassen. Eén zwemplek ligt er in Nieuw-Vennep zelf.

Zwemmen in de buurt van Nieuw-Vennep Binnen 30 minuten rijden.

1. De Estafette

Nieuw-Vennep Binnenbad Buitenbad

De Estafette heeft een uitgebreid aanbod aan zwemfaciliteiten zoals een wedstrijdbad, doelgroepenbad, waterspeeltuin en een diep en ondiep buitenbad. Voor ontspanning na de inspanning kunnen gasten terecht in de sauna of genieten van een zonnebanksessie.

3. Recreatieplas Toolenburg

Hoofddorp Recreatieplas ± 5 KM vanaf Nieuw-Vennep

De Speelvijver is een van de twee officiële zwemplekken van Recreatieplas Toolenburg, een recreatiegebied in de gemeente Haarlemmermeer. Aan de noordoostkant grenst het gebied aan een park waar gewandeld en gespeeld kan worden. Ten zuidoosten van de plas mag de natuur zijn gang gaan. De westzijde is bedoeld voor oever- en waterrecreatie. In dit gebied kunt u zonnen, zwemmen en surfen. De Speelvijver is gescheiden van de grote plas door een strekdam.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Recreatieplas Toolenburg

4. Zwembad de Vosse

Hillegom Buitenbad ± 5 KM vanaf Nieuw-Vennep

Zwembad De Vosse in Hillegom is een waar paradijs voor waterliefhebbers van alle leeftijden. Met een uitgebreid buitenbad, een 50 meter lang wedstrijdbad en een recreatiebad biedt het complex volop zwemplezier. Voor de jongere bezoekers is er een spraypark waar ze naar hartenlust kunnen spetteren. Durfals kunnen hun hart ophalen met twee duikplanken; een van 1 meter en een spectaculaire van 3 meter hoog. Daarnaast is er een glijbaan bij het recreatiebad.

6. De kleine Oase

Leimuiden Buitenbad ± 8 KM vanaf Nieuw-Vennep

Zwembad de Kleine Oase met drie verschillende baden biedt het zwembad voor ieder wat wils. Het peuterbadje is ideaal voor de allerkleinsten om veilig in het water te spelen, terwijl het instructiebad met een diepte van 60 tot 120 cm perfect is voor zwemlessen en beginnende zwemmers. Meer ervaren zwemmers kunnen terecht in het diepe bad, dat varieert van 140 tot 200 cm diep.

14. Oosterduinse meer Noordwestoever

Noordwijkerhout Recreatieplas ± 11 KM vanaf Nieuw-Vennep

Het Oosterduinse meer ligt in de binnenduinrand en wordt voor het grootste gedeelte omringd door bollenteelt. Aan de westzijde van het meer ligt een recreatiepark en een camping. Dit is een circa 300 meter lang zandstrand aan de westzijde van het Oosterduinsemeer. Er is een met drijflijnen afgebakend zwemgedeelte. Het noordelijke deel van het strand wordt veel door surfers gebruikt.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oosterduinse meer Noordwestoever

19. Zwembad De Waterlelie

Aalsmeer Binnenbad Buitenbad ± 12 KM vanaf Nieuw-Vennep

Zwembad De Waterlelie in Aalsmeer biedt een buitenzwembad met een 25 meter bad, familie glijbaan, duikplank, aflopend speelbad met kleine glijbaan en fonteinen en een ondiep peuterbad met speelplaats. Er is ook een groene ligweide om van het mooie weer te genieten.