Buitenzwembaden West aan Zee en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden rondom West aan Zee, gesorteerd op afstand.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden bij West aan Zee Meer dan een uur rijden.

1. De Schalken

Ballum Buitenbad ± 38 KM vanaf West aan Zee

Zwembad de Schalken is een openbaar openluchtzwembad op Ameland. Alle baden zijn verwarmd tot minimaal 24 graden. Met drie grote baden en veel ruimte om rustig te zonnen of lekker te spelen, bieden zij zwemplezier voor jong en oud! Het zwembad beschikt over een 25-meterbad met springplank, ondiep speelbad/instructiebad, kleuterbad, glijbaan van 35 meter.

2. Zwembad Mounewetter

Witmarsum Buitenbad ± 47 KM vanaf West aan Zee

Zwembad Mounewetter heeft een 25 meter bad met een hoge en lageduikplank, een recreatiebad met duo glijbaan en een waterspeeltuin. Er is ook een peuterbad en een mooie grote ligweide.

3. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 47 KM vanaf West aan Zee

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

4. It Gryn

Stiens Buitenbad Binnenbad ± 49 KM vanaf West aan Zee

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

5. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 51 KM vanaf West aan Zee

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

6. De Blauwe Golf

Leeuwarden Buitenbad Binnenbad ± 53 KM vanaf West aan Zee

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

8. Zwembad Molenkoog

Den Burg Buitenbad ± 64 KM vanaf West aan Zee

Zwembad Molenkoog in Den Burg heeft drie baden, waaronder een peuterbadje met speelelementen en een diep bad. Het zwemwater is verwarmd en gezuiverd met een zoutwaterelektrolysesysteem.

9. Tolhuisbad

Dokkum Buitenbad Binnenbad ± 65 KM vanaf West aan Zee

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

12. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 78 KM vanaf West aan Zee

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.