Strand West aan Zee en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom West aan Zee, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee zeestranden. De andere acht stranden liggen wat verder weg.

Stranden in de buurt van West aan Zee Binnen 30 minuten rijden.

Stranden bij West aan Zee Tussen 30 minuten en een uur rijden.

Stranden bij West aan Zee Meer dan een uur rijden.

6. Badstrand Ballum

Ballum Zeestrand ± 39 KM vanaf West aan Zee

Zwemlocatie Badstrand Ballum is een zwemlocatie gelegen aan de noordzijde van Ameland. Het is gelegen aan de Noordzee op ca. 5 km ten noordwesten van Nes. Het is een open strand, met aan de zuidzijde duinen met duinvegetatie. Achter de duinen liggen landbouwgrond en een vakantiepark. Ten westen ligt het Groene Strand. De lengte van het strand betreft ca. 250 m aan beide kanten van het paviljoen met uitkijktoren. Op de zwemlocatie is toezicht door het KNRM, tussen de 3e week van juni tot en met de 2e week van september. Voor het strand geldt een paardenverbod tussen 07:00 en 19:00 uur. Honden aangelijnd toegestaan.

Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Ballum

7. De Swanneblom

Slappeterp Recreatieplas ± 41 KM vanaf West aan Zee

Zwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Swanneblom

10. Badstrand Buren

Buren Zeestrand ± 48 KM vanaf West aan Zee

De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Buren