1. Badstrand West aan Zee
De badstranden West aan Zee en Midsland aan Zee liggen op het westelijke deel van het eiland Terschelling aan de Noordzee
De badstranden West aan Zee en Midsland aan Zee liggen op het westelijke deel van het eiland Terschelling aan de Noordzee
De zwemwaterlocatie ligt op Terschelling ten noorden van het gehucht Hee, halverwege West Terschelling en Midsland. Het meertje is in 1962 gegraven om zand te winnen voor de verhoging van de Waddendijk. Later is het meertje ingericht als recreatieplas.
De badstranden Hoorn, Formerum en Oosterend liggen midden op het eiland Terschelling aan de Noordzee
Vlieland grenst aan de noordkant aan de Noordzee en aan de Waddenzee in het zuiden. De zwemlocatie is gelegen aan het Noordzeekust van Vlieland. Ten zuiden van de locatie, aan de Waddenzee, ligt het enige dorp: Oost-Vlieland.
De zwemlocatie Ameland West is gelegen aan de Noordzee op circa 1,8 km afstand ten noordwesten van het dorp Hollum. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen ten oosten van de locatie komen duinvegetaties voor. Achter de duinen liggen landbouw- en recreatiegebieden.
Zwemlocatie Harlingerstrand ligt aan de Waddenzee. Het strand van Harlingen ligt tegen de Westerzeedijk aan. De lengte en breedte van het strand zijn afhankelijk van het getij. Bij eb is het strand gemiddeld ongeveer 50 m breed en heeft een lengte van ongeveer 375 meter.
Zwemlocatie Badstrand Ballum is een zwemlocatie gelegen aan de noordzijde van Ameland. Het is gelegen aan de Noordzee op ca. 5 km ten noordwesten van Nes. Het is een open strand, met aan de zuidzijde duinen met duinvegetatie. Achter de duinen liggen landbouwgrond en een vakantiepark. Ten westen ligt het Groene Strand. De lengte van het strand betreft ca. 250 m aan beide kanten van het paviljoen met uitkijktoren. Op de zwemlocatie is toezicht door het KNRM, tussen de 3e week van juni tot en met de 2e week van september. Voor het strand geldt een paardenverbod tussen 07:00 en 19:00 uur. Honden aangelijnd toegestaan.
Zwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.
De zwemwaterlocatie ligt op Ameland ten noordoosten van Nes. De zwemwaterlocatie maakt deel uit van een recreatieterrein (15 ha) met vis-, roei- en kanovijvers en speel- enligweiden. Het terrein De Vleyen is eind jaren tachtig aangelegd
De zwemlocatie Ameland Nes is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noorden van het dorp Nes. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Ameland Nes is een aantal recreatieparken aanwezig.
De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.
Het strand De Krim ligt aan de Noordzeekust bij paal 28 en grenst over de volle lengte aan het nationaal park Duinen van Texel.
De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.
De Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.
Het gebied van de Lytse (Kleine) Wielen, ook bekend als de Groene Ster, is aangelegd als dagrecreatief gebied in de jaren ’70. De Lytse Wielen en de Grutte Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden.
Het strand De Koog ligt aan de Noordzeekust en grenst over de volle lengte aan het nationaal park Duinen van Texel.
Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.
Het zwemwater ligt vlak bij het dorpje Oudega aan de oostkant van het meer de Aldegeaster Brekken.
Zwemlocatie It Soal ligt aan het IJsselmeer ten westen van het Friese stadje Workum. De locatie ligt in de gemeente Súdwest Fryslân.
Het eiland Texel is een gemeente en het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden. Het strand Bleekersvallei ligt aan de Noordzeekust en grenst over de volle lengte aan het nationaal park Duinen van Texel. Het strand Bleekersvallei ligt ter hoogte van de gelijknamige vallei in de duinen, ongeveer halverwege het Duinpark bij Paal 17 (Ecomare) en Westerslag bij Paal 15. Het is een mooie, ruime vallei vol duingrasland en duinheide en een prachtige wandelroute. In de vallei treft men kiekendieven, velduilen en klauwieren aan. De Moksloot begint in de Bleekersvallei.